campus
Vardag var man än är

Naturvetenskap Var man än är i världen så är det mesta av ens tid vanlig vardag och det betyder att det viktigaste är att alla basrutiner fungerar. Även om det ...

2 kommentarer till “Vardag var man än är”

 1. Jonathan Gilthorpe skriver:

  Pernilla – you are a super blogger! Full of energy and insight and though fullness. I really enjoyed your trip to the USA. And son’t long for Umeå too much – its still fantastic but the weather sucks at the moment, big time!

 2. Dag Westerberg skriver:

  Jag har läst dina blogginlägg varje dag under de senaste veckorna. Jag vill bara tacka för intressanta, tankeväckande och flera inlägg med viktiga synpunkter med vardaliga aspekter.
  Hälsningar Dag Westerberg

Kommentera

Att köpa sig fri från undervisning

Naturvetenskap   Är det fult att undervisa? Det är en trend i Sverige att om man är en duktig forskare ska man köpa sig fri från undervisningen. Det finns ...

En kommentar till “Att köpa sig fri från undervisning”

 1. Student skriver:

  Intressant inlägg! Jag har mestadels haft engagerade lektorer – med en del bottennapp. Jag har också haft förmånen att gå på en föreläsning med undertecknad professor och tycker det var en av de bästa föreläsningarna jag varit på! Så keep up the good work!

Kommentera

affish
Min tur hålla föredrag

Naturvetenskap Idag höll jag seminarium på Caltech. Gissa om jag var nervös innan – jag hade tränat på mitt talk 12 ggr den senaste veckan (overkill?). En ...

2 kommentarer till “Min tur hålla föredrag”

 1. Sofia skriver:

  Hej! Jag doktorerar vid Umeå universitet och har några frågor angående tiden efter man doktorerat och hur du tycker man ska tänka/inte tänka om karriär mm.
  Jag vet redan nu att jag vill fortsätta med egen forskning i framtiden. Hur ska man bäst gå till väga för att få den chansen? Jag har förstått att post-doc i USA kan vara både lärorikt och eftertraktat om man sedan vill tillbaka till Sverige. Stämmer det med dina erfarenheter och hur gick du till väga när du hittade grupperna du jobbat i?
  Hur tidigt ska man på allvar börja tänka på vad man vill göra sen? Jag upplever att många skjuter på det väldigt länge, för att sedan under de sista 6 månaderna innan disputationen söka som galningar och ta vilken plats de än får.

  • Pernilla skriver:

   hej sofia

   du ska absolut göra en postdoc utomlands. det behöver ej vara usa men jag rekommenderar att fara dit om du kan. det är lärorikt och ger kontakter för framtiden. dilemmat i sverige är att man oftast inte kan söka postdoc anslag förrän man disputerat. men man kan börja ta kontakt med labb upp till ett år innan man ska disputera om man vet vad man vill. om forskaren har råd kan man bli antagen som postdoc direkt efter disputation oberoende om man sen får svenska pengar eller ej. ett alternativ är att prata med sin handledare i sverige om det är möjligt få stanna kvar 6 månader efter disputationen. det är teknisk lätt att fixa. då har man tid på sig att göra klart studier (=fler publikationer) och söka postdoc jobb och söka svenska pengar. Lycka till!

Kommentera