Politiker på sociala medier skapar det smutsigaste valet någonsin?

Samhällsvetenskap Valkampanjandet har skruvats upp ordentligt inför riksdagsvalet den 14 september. För mig är det slående att tonläget väldigt snabbt blivit hårt ...

Måndagsångest? Det är rätt åt dig!

Samhällsvetenskap Allt är nämligen inte enkelt, och det hjälper inte att försöka tänka positivt för att saker och ting ska ordna sig.

4 kommentarer till “Måndagsångest? Det är rätt åt dig!”

 1. Johan skriver:

  Mycket bra! Utan att ha läst någon psykologi så är det roligt att få sina fördomar om de överbetalda må-bra-och-få-inspiration-att-nå-dina-mål-föreläsarna bekräftade.

  /Johan

 2. Christian skriver:

  Lysande! Precis vad jag behövde läsa för att komma igång efter en fantastisk sommar.

  /Christian

 3. Helen Hed skriver:

  Tack Mattias!
  Det har redan hunnit bli fyra arbetsdagar efter semestern för mig, men efter att ha läst ditt blogginlägg så känns det bättre.
  Nu hör jag ju till dom där tokarna som i alla fall oftast hoppar ur sängen med ett leende och en sång på läpparna – till det efter någon minut slår mig hur mycket jag har lovat att jag ska hinna göra. Då du, då sticker jobbdjävulen upp sitt tryne och börjar räkna upp vad som ska hinnas med.
  Efter att ha läst dina rader så slår det mig att det nog inte är så dumt ändå.
  /Helen

 4. Mats Falck skriver:

  Tack Mattias!

  Fösta arbetsdagen efter en fantastisk sommar känns plötsligt mycket roligare. Det här skall nog gå bra.

  //Mats

Kommentera

ufbi
UFBI – with a licence to scan

Medicin På UFBI, eller umeå centrum för funktionell hjärnavbildning har vi varje vecka labb-möten där vi diskuterar våra olika studier, artiklar, ...

En kommentar till “UFBI – with a licence to scan”

 1. Björn Hällgren skriver:

  Läste DN igår (20/4) ang. en artikel gällande diet och magbakterier sen urminnestider..!! I Tanzania finns en grupp personer, Hazda, som lever, äter, jagar precis som människan gjort sen evolutionen. Gud så spännande det skulle vara att se på denna grupp av jägarfolk, jämföra med västerlänskt levnadsätt, titta på den fysiska aktiviteten och undersöka olika typer av minnesinlärning som är ditt forskningsfält CarlJOhan. skulle vara oerhört spånnade va..!!

Kommentera

The Office Walker – soffliggarens mardröm?

Medicin Vad är det som går och går och aldrig kommer fram till dörren?? Jo, det är en hjärnforskare som har en doktorand som undersöker effekter på ...

4 kommentarer till “The Office Walker – soffliggarens mardröm?”

 1. Ann-Kristin Alkhed skriver:

  Hej Carl-Johan!
  Vad mycket spännande du/ni håller på med! Det ska bli spännande att följa era resultat!
  Hälsar Ann-Kristin Alkhed, sjukgymnasten från Skåne!

 2. Jenny Sandqvist, ITS skriver:

  Åh, det här har jag efterlyst länge! Jag får så ont i fötterna när jag bara står still (och de domnar också) men ett litet gåband under skrivbordet skulle göra enorm skillnad, det är jag övertygad om! Jag har länge pratat om det, men inte trott att det var realitiskt att hoppas på det… Men inom några år kanske det faktiskt ÄR realistiskt!?! Tjohoo! :)

  (Behöver ni någon extra testperson så får ni GÄRNA kontakta mig!!!)

 3. Suvi Karjalainen skriver:

  Intressant att få läsa lite mer om detta! Har hört en del om det tidigare. När beräknas projektet vara klart så man kan ta del av resultaten?

  • Carl-Johan Olsson skriver:

   Projektet har precis avklarat bas-linje mätningen, och det är en 12 månaders intervention, så det kommer ta lite tid att få in all data, men det är även viktigt att det får vara just en längre intervention. Ofta ser man kortare studier och det kan ju vara intressant det med, men för att verkligen förstå effekterna av den här typen av intervention, samt se om det är rimligt att använda sig av gå-band på arbetsplats, tror jag det är klokt att vi valt 12 månader. Så vi får vänta ett tag på resultaten, men de kommer bli väldigt spännande att se!

   På det personliga planet tycker jag ståbord och även gå-band funkar utmärkt. Jag står hela tiden när jag jobbar, och jag försöker gå på bandet ca 1 timma per dag, om jag blivit mer produktiv vågar jag inte uttala mig om, haha ;)

Kommentera

ALC
Bättre och bättre dag för dag…

Medicin …säger den härliga gamla slagdängan som har funnits med oss i nästan 100 år! En 100-åring är ju inte så dumt, det är inte ofta man träffar ...

2 kommentarer till “Bättre och bättre dag för dag…”

 1. Ylva skriver:

  Bra blogginlägg Carl-Johan! Jag önskar dig lycka till med artikeln och tror absolut att en stunds samvaro och återhämtning bidrar till framgångsrikt åldrande (fikapaus). Vi ska vara rädda om den traditionen i Sverige.

  • Carl-Johan Olsson skriver:

   tack så mycket Ylva! idag hade vi även turen att Lena Maria, som jobbar på Arcum, bjöd på våfflor, härlig start på fredagen!

Kommentera