När det inte funkar att tänka positivt

Samhällsvetenskap Livet är för jävligt ibland och vi kommer alla att må dåligt av det någon gång. Det är bättre att ställa in sig på det än att försöka stoppa in ...

En kommentar till “När det inte funkar att tänka positivt”

 1. Thomas skriver:

  Bra rutet! Vi måste bejaka den realistiska pessimisten i oss. Allt annat är humbug och dubbel bokföring. Livet är svårt ibland och vill man inte se det är det nog svårt att kunna känna lycka.

Kommentera

Politiker på sociala medier skapar det smutsigaste valet någonsin?

Samhällsvetenskap Valkampanjandet har skruvats upp ordentligt inför riksdagsvalet den 14 september. För mig är det slående att tonläget väldigt snabbt blivit hårt ...

Måndagsångest? Det är rätt åt dig!

Samhällsvetenskap Allt är nämligen inte enkelt, och det hjälper inte att försöka tänka positivt för att saker och ting ska ordna sig.

4 kommentarer till “Måndagsångest? Det är rätt åt dig!”

 1. Johan skriver:

  Mycket bra! Utan att ha läst någon psykologi så är det roligt att få sina fördomar om de överbetalda må-bra-och-få-inspiration-att-nå-dina-mål-föreläsarna bekräftade.

  /Johan

 2. Christian skriver:

  Lysande! Precis vad jag behövde läsa för att komma igång efter en fantastisk sommar.

  /Christian

 3. Helen Hed skriver:

  Tack Mattias!
  Det har redan hunnit bli fyra arbetsdagar efter semestern för mig, men efter att ha läst ditt blogginlägg så känns det bättre.
  Nu hör jag ju till dom där tokarna som i alla fall oftast hoppar ur sängen med ett leende och en sång på läpparna – till det efter någon minut slår mig hur mycket jag har lovat att jag ska hinna göra. Då du, då sticker jobbdjävulen upp sitt tryne och börjar räkna upp vad som ska hinnas med.
  Efter att ha läst dina rader så slår det mig att det nog inte är så dumt ändå.
  /Helen

 4. Mats Falck skriver:

  Tack Mattias!

  Fösta arbetsdagen efter en fantastisk sommar känns plötsligt mycket roligare. Det här skall nog gå bra.

  //Mats

Kommentera

ufbi
UFBI – with a licence to scan

Medicin På UFBI, eller umeå centrum för funktionell hjärnavbildning har vi varje vecka labb-möten där vi diskuterar våra olika studier, artiklar, ...

En kommentar till “UFBI – with a licence to scan”

 1. Björn Hällgren skriver:

  Läste DN igår (20/4) ang. en artikel gällande diet och magbakterier sen urminnestider..!! I Tanzania finns en grupp personer, Hazda, som lever, äter, jagar precis som människan gjort sen evolutionen. Gud så spännande det skulle vara att se på denna grupp av jägarfolk, jämföra med västerlänskt levnadsätt, titta på den fysiska aktiviteten och undersöka olika typer av minnesinlärning som är ditt forskningsfält CarlJOhan. skulle vara oerhört spånnade va..!!

Kommentera